Naravne sestavine, ki zdravijo brazgotine

Obstaja kar nekaj naravnih sestavin, ki jih imamo pogosto doma in so učinkovite v boju z brazgotinami, ki so lahko posledica ureznin ali pa celo aken.

Med

Med je pogosto sestavina številnih obraznih mask, saj na kožo deluje blagodejno in jo neguje, hkrati pa celi tudi rane in zmanjšuje vidnost brazgotin. Najbolje deluje v kombinaciji s sodo bikarbono, zato si je na brazgotino priporočljivo nanesti mešanico dveh žlic medu in dveh žlic sode bikarbone. Namazani del nato prekrijemo s krpo, ki smo jo predhodno pomočili v vročo vodo, da bo mešanica še bolje delovala. Krpo odstranimo, ko se ohladi.

2Soda bikarbona

Soda bikarbona je znana kot tista, ki deluje dezinfekcijsko in preprečuje nastanek bakterij, hkrati pa učinkuje kot piling, ki odstranjuje mrtve celice. Primešajmo ji vodo v razmerju 1:5, dokler ne dobimo gostejše paste, nato pa jo nanesemo na prizadeti del in pustimo da se posuši. Nato jo odstranimo, postopek pa ponovimo dvakrat do trikrat na teden.

Olivno olje

Olivno olje v sebi skriva vitamin E in K, ki negujeta kožo in pospešujeta njeno obnovo. V brazgotino z nežnimi gibi vtremo olje in ga pustimo delovati čez noč. Ni pa nam ga potrebno nanesti veliko, saj zelo hitro učinkuje.

3Limona

Limona je sadež, znan po visoki vsebnosti vitamina C, ki zdravi manjše kožne nepravilnosti in predvsem poenoti ten obraza. Pred nanosom limone na kožo, mora biti slednja dobro očiščena. Vato nato pomočimo v limonin sok in z njo nežno vmasiramo sok na prizadeta mesta ter pustimo delovati 10 minut. Kožo potem speremo s toplo vodo, postopek pa ponavljamo vsak dan, dokler se ten kože ne izenači.

Lučka Bajs
Foto: beauty.allwomenstalk.com, fashiontrendspk.com, beautyhealthtips.in

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply