Naravno in poceni do bolj belih zob

Ne nasedajte oglasom za drage belilne zobne kreme. Isti učinek lahko dosežete doma, s poceni in naravno sestavino – aktivnim ogljem.

Zobje z leti postanejo vse bolj rumeni, sploh, če pijemo kavo, pravi čaj, vino, če kadimo ali uživamo veliko sadja. Te madeže lahko odstranimo z uporabo agresivnih abrazivnih past za zobe, ki pa poškodujejo sklenino, zaradi česar se kasneje še prej obarva. Lahko uporabimo belilno zobno kremo, ki pa v resnici zgolj prekrije madeže, učinek pa ne bo trajen. Profesionalno beljenje zob pri zobozdravniku pa nam bo pošteno izsušilo denarnico, učinek pa ne bo trajen, če ne bomo prenehali s prej naštetimi navadami.

Njegov učinek na zobe v Aziji poznajo že dolgo, zato lahko tam kupite tudi zobno pasto z ogljem.
Njegov učinek na zobe v Aziji poznajo že dolgo, zato lahko tam kupite tudi zobno pasto z ogljem.

Zobe lahko izjemno temeljito očistimo in jim povrnemo bleščeč sijaj z uporabo zelo starodavnega domačega zdravila: z aktivnim ogljem. Z njim se še danes zdravi akutne zastrupitve ali težave z želodcem, saj nase veže vsakršno nesnago. Vse to zaradi svoje velike površine (čajna žlička prahu aktivnega oglja ima površino v velikosti nogometnega igrišča).

V skodelici zmešajte čajno žličko aktivnega oglja (če imate tablete, jih zdrobite v prah) in dodajte toliko kapljic vode, da boste dobili pasto. Z mehko zobno ščetko nato z nežnimi krožnimi gibi temeljito očistite zobe. Morda črna brozga ne bo ravno lepa na pogled, a nič zato. Nato splaknite usta in zobe operite še s svojo običajno zobno pasto.

Učinek naj bi bil viden že po prvi uporabi, po sedmih dneh vsakodnevnega čiščenja z aktivnim ogljem pa boste zagotovo opazili razliko.

Aktivno oglje lahko kupite v lekarni ali preko spleta, pri čemer bodite pozorni na to, ali gre za medicinsko (in ne npr. industrijsko) aktivno oglje.

Sonja Kolarič

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply