Naredite sami: čistilni gel za kožo

Ko koža postane aknasta, je dobro uporabiti čistilni gel, ki jo očisti in počasi odstrani nepravilnosti. Čistilni gel pa si lahko naredimo tudi doma iz naravnih sestavin.

Čistilni gel si lahko pripravimo iz olivnega olja in rjavega sladkorja. Ta maska je primerna za kožo, ki je aknasta zaradi umazanije in izsušenosti. Olivno olje kožo namreč dobro nahrani in navlaži, zaradi vitaminov A in E pa tudi obnovi. Rjavi sladkor deluje kot piling, ki odstrani odmrle celice ter tako pospeši celjenje aken in naredi kožo mehko ter gladko.

Odličen čistilni gel si lahko pripravimo tudi z mešanico navadnega jogurta in zmečkanih jagod, primeren pa je za tiste z mastno kožo. Jogurt namreč posrka vso maščobo, medtem ko jagode kožo očistijo in jo rešijo odmrlih celic. Da bo gel še bolj učinkovit, ga pustite delovati na koži deset minut in vodo sperite z mlačno vodo.

3Mleko v kombinaciji z medom pa je lahko odličen čistilni gel, ki odpravlja akne, hkrati pa pospeši obnovo celic kože. Med je tisti, ki koži da mehkobo in vzpostavi njeno naravno vlago, medtem ko mleko pospeši obnovo kože in tako prepreči nastanek novih aken.

Lučka Bajs
Foto: beautythroughstrength.com, ncntoday.com

Leave a Reply