Naredite sami naraven lak za lase

Večina žensk (pa tudi moških) lepotne pripravke kupuje v drogerijah in zanje odšteje nemalo denarja. A z malo domiselnosti in časa lahko nekatere proizvode naredite kar sami ter s tem prihranite denar, in kar je najbolj pomembno –  izognili se boste številnim škodljivim kemikalijam, ki so po navadi prisotne v tovrstnih izdelkih. Preberite si recept za lak za lase!

Lak za lase velja za nepogrešljiv lepotni izdelek pri stilskem oblikovanju pričesk, saj poskrbi za dolgotrajno obstojnost in čudovit videz. Ženske ga največkrat uporabljajo za spete lase, volumen in dodajanju sijaja lasem. Naraven lak za lase lahko torej naredite kar sami doma, potrebujete le nekaj preprostih sestavin ter posodico z razpršilcem.

balancing_act_525_0
Za pripravo domačega laka za lase potrebujete le nekaj preprostih sestavin.

Sestavine:

– pol skodelice vode,
– 2 čajni žlički sladkorja,
– 2 čajni žlički alkohola,
– 6 do 8 kapljic eteričnega olja

Priprava: 

Vodo segrejte in ko ta zavre dodajte sladkor. Mešajte raztopino, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Dodajte še alkohol in eterično olje, ki ga izberete po želji. Vsebino prenesite v posodico z razpršilcem in delo je končano! Po vsej verjetnosti boste morali zvarek napraviti nekajkrat, da bo nastal takšen, ki bo povsem ustrezal vašemu tipu las. Poleg tega da bodo lasje stali na mestu, se bodo zaradi sladkorja tudi lepo svetili.

Barbara Oswald

Foto: fearlessfemininefemale.com, ayushveda.com

Leave a Reply