Naredite sami – rdečilo za ustnice

Rdečilo za ustnice je za mnoge ženske nepogrešljiv kozmetični pripomoček, ki pa ni vedno najbolj poceni. Znajdete se lahko tako, da rdečilo naredite kar same, to pa vam ne bo vzelo veliko časa, saj je postopek čisto enostaven.

Preden se lotite izdelave rdečila za ustnice, izberite odtenek, ki ga želite. Vzemite paleto senčil in med barvami zberite tisto, ki vam je najljubša ali pa kombinirajte več barvnih odtenkov med seboj in ustvarite popolnoma edinstveno ličilo. Porabite lahko tudi stara ličila in tako preprečite, da bi romala v koš.

2385444-754268-seamless-pattern-print-of-lips-vector-illustration
Največja prednost doma narejenih ličil je ta, da lahko ustvarite odtenke, ki jih v trgovini ne morete dobiti

Ko izberete odtenek, senčilo nastrgajte v posodico, pri tem pa pazite, da ga boste nastrgale čim bolj drobno, da se bo masa lažje premešala. Senčilu dodajte prozoren vazelin brez vonja. Z majhnim nožkom mešanico dobro premešajte, tako da se senčilo popolnoma zlije z vazelinom. Po potrebi dodajajte vazelin ali senčilo, ko pa ste z rezultatom zadovoljni, mešanico dajte v dozirno posodico, najbolje kar tisto, v kateri so nekoč že bila ličila.

Pri tem si zapomnite še to; če želite narediti glos za ustnice, dodajte več vazelina, če pa želite šminko, dodajte več senčila.

Lučka Bajs
Foto: cornersmagazine.com, glittermeup.com.uk

Leave a Reply