Naredite si masko iz čokolade

Mnogi ne vedo, da ima čokolada izjemno pozitiven učinek na kožo. Je namreč polna antioksidantov in preprečuje nastanek gub in staranje kože. Zato si naredite masko za obraz iz čokolade in še nekaterih drugih sestavin, ki jih najdemo doma.

Za pripravo maske torej potrebujete pol skodelice kakava. Zrnca kakava bodo koži namreč privoščila tudi nežen piling, ki jo bo rešil odmrlih celic. Kakavu nato dodajte še tri žlice medu. Zdaj pa sledi odločitev, ki je odvisen od vas in vašega tipa kože. Če imate suho kožo, lahko mešanici dodate 2 žlici ovsenih kosmičev in tri žlice navadnega jogurta. Ti dve sestavini bosta kožo navlažili in napeli ter nahranili z vsemi potrebnimi sestavinami. Če pa je vaša koža mastna, mešanici dodajte 2 žlici moke in tri žlice skute. Predvsem skuta je tista, ki kožo očisti in jo varuje pred ponovnim nastankom odvečnega loja.

Ko se odločite, kakšno masko potrebujete, zmešajte vse sestavine skupaj. Če boste uporabili ovsene kosmiče, jih prej zmeljite. Masko nato za pol ure hranite v hladilniku in nanesite na kožo ter pustite učinkovati 15 minut. Po tem jo sperite z mlačno vodo in uživajte v nahranjeni in čvrsti koži.

chocolate-mask1
Čokoladna maska je primerna za mastno in suho kožo, saj lahko prilagajate sestavine glede na vaše potrebe

Lučka Bajs
Foto: research.fuseink.com, clicksomemore.blogspot.com

Leave a Reply