Nasveti za cvrtje krofov

Ker smo v pustnem času, se bo marsikdo lotil cvrtja krofov. Da bodo le-ti odličnega videza in dobrega okusa, vam bomo razkrili nekaj skrivnosti pri pripravi.

  1. Krofe vedno položite v vroče olje z vrhnjim, vzhajanim delom navzdol.
  2. Krofi bodo lepši, če boste iz razvaljane mase z modelom izrezali krog in ga ročno oblikovali v kroglico. Odmerite 6 do 7 dag testa na krof.
  3. Olje za pečenje ne sme biti prevroče, najprimernejša je temperatura med 160 do 170 °C. Kako vemo, kdaj je olje dovolj vroče? V olje potopimo leseno palčko. Ko se olje ob njej začne peniti, je ravno prave temperature.
  4. Ko krof položite v olje, posodo pokrijte s pokrovko, cvrite približno 3 minute, krofe obrnite ter cvrite še 2 minuti, a tokrat ne pokrijte posode.

Sonja Kolarič

Leave a Reply