Natečaj za najboljšo kratko zgodbo in esej – si upate?

Društvo slovenskih pisateljev je tudi letos objavilo natečaj za najboljšo kratko zgodbo, pridružila pa se mu je še revija Sodobnost, ki je razpisala natečaj za najboljši esej. Sodeluje lahko kdorkoli, najbolje literarno navdahnjeni pa bodo prejeli denarno nagrado v vrednosti 1000 evrov.

Tisti, ki se bodo odločili za pisanje kratke zgodbe, lahko sodelujejo le z enim besedilom, pisci esejev pa s tremi. Pri tem morajo vsi paziti na omejeno število besed, saj zgodba ne sme biti krajša od 30.000 znakov s presledki, medtem ko esej ne sme presegati 20.000 znakov, a mora biti krajši od 40.000 znakov s presledki. Svoje misli bodo lahko sodelujoči na papir prelivali do 10. marca 2014, ko se zaključi rok za oddajo.

1
Nagrajenca za najboljši esej in kratko zgodbo bosta prejela nagrado v vrednosti 1000 evrov

Žirija bo nato izbrala najboljšo kratko zgodbo in šest esejev, med katerimi bo posebej nagradila enega. Vsa dela bodo objavljena v reviji Sodobnost, pisca za najboljši esej in kratko zgodbo pa bosta prejela 1000 evrov. Avtorji petih esejev, ki se bodo uvrstili med najboljše, bodo prejeli honorar.

Denar bodo v svoje roke nagrajeni dobili na 19. dnevih knjige, ki bodo potekali od 14. do 18. aprila in so namenjeni promociji bralne kulture, slovenske knjige in domačih avtorjev. V tem  času bo mogoče obiskati literarna branja, knjižne predstavitve, sejme knjig ter glasbene in literarne dogodke, ki povežejo vse generacije bralcev ter avtorje in založnike na zanimiv način.

a-huge-number-of-icelanders-will-write-a-book
Dnevi knjige promovirajo bralno kulturo in povezujejo bralce, avtorje ter naročnike na drugačen način

Avtorji kratke zgodbe pošljite na naslov: Društvo slovenskih pisateljev (za nagrado SDK), Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana, medtem ko esejisti pošljite besedila na naslov: Sodobnost, Suhadolčanova 64, 1000 Ljubljana. Spravite jih v posebno zaprto ovojnico, na katero napišite še vaše ime, priimek, naslov in telefonsko številko.

Si boste upali?

Lučka Bajs
Foto: thenoteberry.wordpress.com, proficientwriters.com/writing-jobs, businessinsider.com

Leave a Reply