Ne pustite, da strah dobi velike oči

Življenje je večno potovanje, vi pa z njim večni popotniki. Čas, ki ga imate za vsako od potovanj, je bolj ali manj določen, lahko pa izbirate, kje in kako ga boste preživeli.

Pravi popotnik želi biti na svojih poteh čim bolj svoboden, zato se ne omejuje z do potankosti razdelanim načrtom potovanja. Ve pa tudi, česa ne sme prepuščati naključju in kje ni pametno improvizirati. Tega se je naučil na svojih prejšnjih poteh. Ker ve, da je po duši popotnik, nikoli ni v dvomih, ali naj gre na pot ali ne, čeprav je morda prejšnjič obtičal na letališču ali ga v hotelu ni čakala rezervirana soba. Ne bo dovolil, da bi mu spomin na manj prijetno izkušnjo pokvaril veselo pričakovanje pred novim odhodom. Ker zdaj bolj ve, kaj se mu lahko zgodi, ima pripravljen rezervni plan, pri izbiri letalskega prevoznika in hotela pa bo previdnejši.

Ne pustite, da strah dobi velike oči

Tudi v življenju je tako. Ni dobro, če se preveč ukvarjate s tistim, kar doslej ni šlo v redu, ker bo strah dobil velike oči. Tako velike, da si raje ničesar več ne boste želeli. Zatajili boste popotnika v sebi in raje ostali doma, kljub temu, da vas življenje vabi na pot. Odpovedali se boste željam, da ne bi bili razočarani. To pa je najslabše, kar si lahko naredite. Želje so tisto, kar poganja vaše življenje v dobro smer. Ampak jih morate znati pravilno izraziti – dati jim morate pravo energijo. Samo govoriti o njih je premalo, kajti za besedami se v resnici lahko skrivata dvom in strah, da vam ne bo uspelo. Potrebno jih je občutiti znotraj vašega bitja – kot močno strast, smelost, poriv, hrepenenje, vero in predanost, kot nekaj, o čemer sanjate, kar vas neustavljivo privlači in žene. Uspelo vam bo, če zmorete takšno prepričanje vase, da ne čutite nobenih dvomov in strahu. To pa je možno le, če veste, kdo ste, kako velika je vaša notranja moč, po kakšnih zakonih se odvija življenje, zakaj vam ne more spodleteti. Dvom in strah sta najhujša sovražnika, vedenje in razumevanje pa je edino učinkovito zdravilo zoper njiju.

Situacija v kateri ste, je vedno posledica preteklih dogodkov in hkrati izhodišče za tisto, kar se vam bo dogajalo v prihodnje. Objektivno gledano stvari za nazaj ne morete spreminjati. Lahko pa zelo vplivate na svoje življenje v prihodnje. Kakšno bo, bo predvsem odvisno od moči vaše vere vase in od strahu, ki bi vas lahko blokiral. Strah boste lahko najbolj zanesljivo in najhitreje premagali, če boste imeli čim več informacij o poti, po kateri stopate. Tako kot popotnik, ki verjame, da je razmere na cestah in vremensko dogajanje možno predvideti. Zato bo poslušal napovedi in jim pravočasno prilagodil svoje načrte. Če si bo zaradi dežja namesto plaže, ki jo je prvotno načrtoval, ogledal mestne znamenitosti, galerijo ali muzej, to ne bo pokvarilo njegovega potovanja. Življenjske okoliščine so, tako kot vreme, predvidljive. Djotiš, dediščina starodavnih vedskih modrecev, vam jih lahko razkrije. Vendar le, če verjamete, da je to možno in če mislite, da vam to lahko koristi. Tako kot pri vremenski napovedi – če vanjo ne verjamete ali če mislite, da se s svojimi načrti vremenu ne morete prilagoditi, je ne boste niti poslušali. Odločitev je vaša.

Mateja Kunc, motivacijska terapevtka in osebna mentorica

********

Vse, ki želite spoznati temeljne duhovne zakonitosti življenja in jih uporabiti v svoje dobro, toplo vabim na 8-tedenski seminar IzaQ: S prepričanji ustvarjamo življenje.

Na seminarju IzaQ se boste naučili pogledati nase in na svoje življenje v novi luči. Izvedeli boste, da se življenje ne odvija naključno, ampak po določenih univerzalnih zakonih.Temeljne resnice o življenju vam bomo razložili na enostaven, razumljiv, argumentiran, konkreten in prizemljen način. S pomočjo znanja, ki ga boste dobili na seminarju IzaQ, boste tudi vi vedeli, zakaj ste zmožni uresničiti svoje želje in doseči cilje. Več informacij o seminarju preberite tukaj.

Prijavite se lahko s prijavnico ali na mateja.kunc@izaq.si ali na GSM: 051/422-444.
www.izaq.si

Leave a Reply