Nekaj predlogov za zimske izlete po Sloveniji

Namesto, da razmišljamo o izletu in vikend paketih v tujini, izberimo raje našo deželo, ki kljub svoji majhnosti ponuja ogromno. Ponujamo vam nekaj predlogov za zimske izlete po Sloveniji, ki vas ne bodo stali veliko denarja, še manj vožnje.

Gradovi kralja Matjaža pod Peco

Letošnja zimska prireditev na ravnici Mitnek pod Peco (Koroška) bo že 21. in bo potekala od 25. do 27. januarja. Osrednji dogodek Gradov Kralja Matjaža je tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov. Tridnevno dogajanje spremlja pester kulturni in športni program, ki je v celoti povezan z legendo o Kralju Matjažu. V petek poteka nočni slalom z baklami za pokal Kralja Matjaža, sobote pa so namenjene celodnevni gradnji snežnih gradov.  Nedelje so namenjene družinam in otrokom, poskrbljeno je za zanimive otroške igre, lutkovne predstave, iskanje skritega zaklada, gradnjo in barvanje snežnih skulptur, možnost jahanja in še mnogo več.

Slika_39

Terme

Slovenija je glede na svojo majhnost zelo bogata s termami in zdravilišči, v katerih se lahko razvajamo v zimskih dneh. Na vseh koncih države najdemo kakšne toplice, tako da dolgih voženj z avtomobilom ne bomo deležni. Je pa res, da nekatere so večje in ponujajo več storitev kot druge, zato predlagamo da se glede na svoje želje in pričakovanja malo pozanimate. Informacije o termah, ki so v Sloveniji, dobite na naslednji povezavi. Prijetno razvajanje vam želimo!

Smučanje ali sankanje

V naši deželi je kar nekaj velikih smučišč in zagotovo se najde katero tudi v vaši bližini. Na tej povezavi najdete informacije o slovenskih smučiščih ter ponudbi v njihovi okolici. Mnoga imajo sedaj tudi nameščene kamere, ki prikazujejo trenutne vremenske in druge razmere, tako da se potem lažje odločite. Če ne smučate, poiščite na podstrešju sani in se na tak način prepustite zimskim radostim na snegu.

Barbara Oswald
Foto: Barbara Oswald, favim.com

Leave a Reply