Nemogoče je, da bi skrenili s svoje poti!

Veliko vas je strah, da bi se odločili napačno. Ali sploh lahko sprejmemo napačno odločitev na kateremkoli področju življenja?

Ali naj se ločim ali ostanem s tem partnerjem? Ali naj imam otroka ali ne? Ali naj grem na izobraževanje v tujino ali ne? Ali naj pošljem otroka v to in to šolo ali ne? Ali naj sprejmem to službo ali ne? Ali naj poslušam nasvet svojih staršev ali svoje želje? In tako do nezavesti. Dnevno se srečujemo z mnogimi odločitvami in bojimo se, da se bomo odločili narobe. Ali je to sploh možno? Ni. To pomeni, da je konec z vašim obžalovanjem vaših odločitev, kajti napačnih odločitev ni!

02 slika

Naj pojasnim. V vsakem trenutku, ko se o nečem odločamo, se odločamo na podlagi svojih obstoječih znanj, informacij, izkušenj in vzorcev. Zato vedno sprejmemo najboljšo možno odločitev v danem trenutku. Pojav »obžalovanja« po sprejetih odločitvah se pojavi šele, ko dobimo več informacij, znanja, izkušenj ali spremenimo nek vzorec, česar pa nismo »imeli« v samem procesu odločanja in je zato popolnoma nemogoče, da bi sprejeli drugačno odločitev, kot smo jo.

Drugi vidik dejstva, da napačnih odločitev ni, pa je ta, da se vse zgodi z razlogom. Naša duša se uči skozi izkušnje in skozi kontrast. Torej kjerkoli se nahajamo v točno tem trenutku, smo na pravem mestu ob pravem času. To je naše življenje v točno tem trenutku in ne čaka nas šele nekje za vogalom ali v daljni prihodnosti. Tukaj je. Kot rezultat vseh naših odločitev in prepričanj. Če nam ni všeč in si želimo večjih sprememb, začnimo sprejemati večje odločitve ali več manjših. Sedaj že veste, da se ne morete zmotiti.

Poglejmo primer: prekinete vezo s partnerjem in čez en mesec to »obžalujete«. To odločitev ste, seveda, sprejeli s predpostavko, da greste na bolje, kajti veza je postala nevzdržna in bili ste nesrečni. Ravnali ste po svoji najboljši presoji v danem trenutku, sedaj po enem mesecu pa občutite praznino in osamljenost ter si mislite »saj ni bilo tako slabo z njim, kot se mi je zdelo«. Trenutek obžalovanja pride, ker imate sedaj več informacij, na primer »osamljena sem«, ki vas bolj boli kot »partner se zdira name«. Torej zaključite, da bi raje imeli partnerja, ki vas ne spoštuje, samo da bi ubežali občutku osamljenosti in sedaj vam je »žal«. Ali bi bilo bolje, da bi ostali z njim?

Oboje je okej – ohraniti vezo in prekiniti vezo. Izkušnja je za dušo izkušnja in jih ne rangira po pomembnosti. Oba scenarija sta enakovredno izkustveno bogata, kajti v obeh primerih se bomo naučili tisto, kar potrebujemo, da spoznamo več Sebe.

Torej, nemogoče je, da bi skrenili s svoje poti, kajti, kjer ste, JE vaša pot! Pot je proces in naš cilj je točno ta proces in ne nek cilj v daljavi, ki se nam vedno izmika. Ste ŽE na Svoji poti!

Tina Puncer, terapevtka soulworka
Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.
Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Leave a Reply