Nimate kam sesti? Poskusite izdelati preprost tabure.

Prihajajo obiski, vi pa nočete, da bi se morali posesti kar po tleh? Če bi si radi izdelali tabure, ki bo narejen hitro, poceni in bo okolju prijazen, se lotite enega izmed spodnjih projektov.

Če imate doma kotiček, kamor se radi zleknete in berete knjige ali pa gledate televizijo, vam po hiši ali stanovanju poležavajo revije, ki jim nikakor ne najdete mesta in bi radi med sproščanjem v fotelju spočili tudi noge, pa jih nimate kam položiti, je tale projekt kot nalašč za vas. Tako si boste lahko na izjemno enostaven in poceni način izdelali tabure za noge ali pa za sedenje, ki vam bo hkrati služil kot odlagališče revij, skoraj vse sestavne dele, ki jih potrebujete, pa verjetno že imate doma.

Tabure iz revij
Preprost tabure ali odlagalno površino si lahko izdelate kar iz starih revij, dveh pasov, blazine in manjše gajbice. Foto: http://www.welke.nl/

V kleti ali pri lokalnem prodajalcu zelenjave poiščite leseno gajbico v približni velikosti vaših revij. Obrnite jo na glavo in nanjo zložite svoje revije. Na vrh položite še blazino in vse skupaj učvrstite z dvema starima pasovoma. Če blazine nimate, lahko uporabite zgolj gajbico in revije, nastalo kreacijo pa postavite ob kavč, kjer vam bo služila kot podstavek za lončnico ali kot odlagalna površina za kozarce, očala in tako dalje. Dobra stran je, da lahko pasova kadarkoli odpnete in prebirate svoje stare revije.

Za drugi način izdelave tabureja pa boste potrebovali malce več časa, materiala in spretnosti s šivanko. Iz kartonske škatle izrežite dva enako velika kroga (premera 30 centimetrov ali več) in na enega izmed njiju enakomerno zložite enako visoke plastenke, tako da te stojijo pokonci. Oblepite jih z lepilnim trakom, da ostanejo na mestu, in jih ovijte s peno, ki jo prav tako zalepite, da se ne bo odvila. Iz pene izrežite še dva kroga v velikosti kartonskih krogov od prej in ju položite na vrh plastenk, kamor ste že prej namestili drugi kartonski krog. Iz starih majic izrežite še dva kroga in kvader, to sešijte in v nastalo prevleko oblecite vaš tabure.

Tabure iz plastenk
Plastenke zložite med dva kartonska kroga in vse skupaj oblecite v peno in nato še blago. Foto: http://www.joyzz.com/

Martina Drobne

Leave a Reply