Nogometno-košarkarski dobrodelni dogodek za pomoč invalidni mladini

V Biljah pri Novi Gorici je pod vodstvom slovenskih nogometašev Valterja Birse in Tima Matavža potekal že četrti dobrodelni spektakel, katerega se je za pomoč otrokom udeležilo lepo število znanih imen iz sveta športa, zabave in družbe.

Med najbolj znanimi osebnosti, ki so sodelovale na tradicionalni dobrodelni prireditvi, kjer so z okoli 2000 ljudmi zbirali sredstva za fundacijo Vrabček oziroma invalidne otroke v Stari Gori, je bil predsednik republike Slovenije Borut Pahor.

Med izbranimi gosti, ki so se udeležili dobrodelnega dogodka za pomoč invalidnim otrokom, je bil tudi predsednik države Borut Pahor. (foto: podlupo.net)
Med izbranimi gosti, ki so se udeležili dobrodelnega dogodka za pomoč invalidnim otrokom, je bil tudi predsednik države Borut Pahor. (foto: podlupo.net)

Prvega državnika smo približno tretjino enournega obračuna lahko gledali v vratih Birsove ekipe, nato pa svoje mesto ni zamenjal s tistim v nasprotni, Matavževi izbrani vrsti, temveč ga je prepustil drugim. Poleg nogometnih dogodivščin je med obema odmoroma staro in mlado zabavala tudi košarkarsko-akrobatska skupina Dunking Devils, ki je s pomočjo trampolina skrbeli za atraktivno zabijanje v koš.

Najzanimivejši dvoboj sta na zelenici uprizorila Valter Birsa in stand-up komik, zabavljač in spiker Radia 1 Denis Avdić. Slednji je rutino “razbil” tako, da je slovenskemu nogometnemu reprezentantu najprej želel sleči hlače, nato pa v mikrofon večkrat izrekel nekaj pikrih besed na njegov račun. Ta se, kot je kasneje povedal za MMC, s kolegovo potezo seveda ni obremenjeval: “Glede na to, kaj sem mu naredil na igrišču, se mi je želel malce maščevati.”

Končni rezultat ni pomemben, saj je glavni namen akcije bil pomagati invalidni mladini v Stari Gori. “Pomembno je, da je še vedno zanimanje za pomoč otrokom in da uspemo zbrati dovolj sredstev, da se jim lahko pomaga,” je v zaključku še enkrat več poudaril Birsa.

Uroš Kotnik

Leave a Reply