Nova aplikacija, ki deluje kot vodič po muzeju

Slovenian History Quest je nova mobilna aplikacija za pametne telefone. Ponuja tri tematske poti po okolici Blejskega gradu, gradu Snežnik in pot po Secesijski Ljubljani ter štiri vodiče po razstavah na Blejskem gradu, gradu Snežnik, v muzejih na Metelkovi ulici ter v Narodnem muzeju Slovenije.

Aplikacija je nastala v okviru projekta Zgodovinski m-vodič in je namenjena osveščanju o pomembnosti kulturne dediščine ter promoviranju muzejev in njihovih zbirk. Uporabljajo jo lahko prav vsi, še posebej primerna pa je mlade, ki bodo z njeno pomočjo pridobili nova znanja, skupini oviranih oseb in tujcem.

skenazyapps
Aplikacija ponuja tri tematske poti in štiri vodiče po muzejih

Aplikacija namreč uporabnika vodi skozi muzej ali galerijo z interaktivnim tlorisom ter na zanimiv način predstavlja kulturne spomenike. Tako se lahko uporabniki še pred vstopom v muzej ali odhodom na Bled poučijo o številnih znamenitostih. Te so predstavljene z avdio in pisnim vodičem, ki na daljši način podaja opise znamenitosti ter fotogalerijo.

Brezplačna aplikacija pa poleg tega tudi zabava in nagradi, saj vsebuje kviz in igre, v katerih uporabnik s pravilnim odgovorom na vprašanje zbira točke in kupone, s katerimi lahko na blagajni Narodnega muzeja Slovenije dvigne eno izmed nagrad, ki pa ostajajo skrivnost. Svoje rezultate pa lahko uporabnik deli tudi na družbenih omrežjih.

Sicer pa je aplikacija dostopna tako v slovenskem kot angleškem jeziku. Vredno poskusiti!

school-children-ipad-007
Z igrami in kvizi lahko mladi na zanimiv način spoznavajo slovensko kulturno dediščino

Lučka Bajs
Foto: hlntv.com, theguardian.com, worldlinkapps.wordpress.com

Leave a Reply