Nova aplikacija za plačevanje računov preko pametnega telefona

V svetu čedalje bolj narašča uporaba pametnih telefonov in Slovenci pri tem nismo izjema. Na telefon si lahko danes naložimo aplikacijo za skoraj vse, do pred kratkim je manjkala le aplikacija za plačevanje računov. To se je zdaj spremenilo Halcom Plačila je razvilo Hal mBills.

Novinarska konferenca ob predstavitvi aplikacije.
Novinarska konferenca ob predstavitvi aplikacije.

Zadnja večja sprememba na področju plačevanja računov je bila uvedba elektronskega bančništva. Plačevanje je zdaj še enostavnejše, saj lahko to opravite kar preko mobilnika ali tablice. Hal mBills je na voljo v trgovinah Google Play in Apple App Store, prebivalci Slovenije pa jo lahko do 1. Junija 2016 uporabljajo brezplačno.

Stroški plačila pa tudi po tem datumu ne bodo visoki. Mesečna naročnina za uporabo aplikacije bo znašala 25 centov, prav tako provizija za posamezen račun. Aplikacija ponuja pregled tako plačanih kot neplačanih računov in uporabnika samodejno obvesti o prejemu in zapadlosti računa.

Podjetje Halcom Plačila pa razvijanje aplikacije Hal mBills polaga tudi v roke ostalih razvijalcev. 5. In 6. Decembra bodo namreč v ABC pospeševalniku v BTC-ju v Ljubljani organizirali prvi finančno tehnološki »hackaton« v jadranski regiji, na katerem bodo na podlagi aplikacije iskali dodatne rešitve.

Martina Drobne

Leave a Reply