Nova brezplačna aplikacija nValuTa

Aplikacija nValuTa je mobilna aplikacija, s katero lahko raziskujete vrednosti nepremičnin in opravljenih poslov z nepremičninami v Sloveniji. Do brezplačnih podatkov o nepremičninah, ki so zajeti iz baze Geodetske uprave Slovenije, lahko dostopajo uporabniki pametnih telefonov in tabličnih računalnikov.

Podatki se nanašajo na posle v okolici  trenutnega položaja uporabnika, ki lahko za to lokacijo pridobi tudi podatek o informativni tržni vrednosti nepremičnin. Obravnavane so nepremičnine namenjene bivanju in opravljanju poslovne dejavnosti, se pravi hiše, stanovanja in poslovni prostori. Iz podrobnih podatkov boste lahko izvedeli datum, ceno, površino in lokacijo nepremičnine.

Uporaba aplikacije je preprosta. Svojo pametno napravo s kamero usmerite na izbrano področje z nepremičninami. Pogledu se izrišejo lokacije z informacijo o oddaljenosti in smeri neba od točke, kjer ste pozicionirani do nepremičnine, ki je bila predmet kupoprodajnega posla. S klikom na točko pridobite podrobnejše informacije poslih. Za delovanje vseh funkcionalnosti aplikacija potrebuje GPS, kompas, pospeškometer in žiroskop.

NvaluTa

Več o aplikaciji, ki je bila bila razvita v okviru projekta iValuTa, lahko preberete tukaj.

Leave a Reply