Nova mobilna aplikacija, ki meri uporabnikovo telesno aktivnost

Čeprav nas pametni telefoni in njihove številne aplikacije pogosto pripravijo do sedenja, pa obstajajo tudi aplikacije, ki merijo našo telesno aktivnost, porabo kalorij in nas spodbujajo h gibanju.

Ena takšnih aplikacij se imenuje The Moves app, ki uporabnika spodbuja k telesni aktivnosti tako, da šteje njegove korake in mu s krogom, ki se z gibanjem povečuje, sporoča, kako aktiven je. Aplikacija sicer vseskozi deluje v ozadju, pri tem pa ne porabi veliko baterije.

S klikom na aplikacijo lahko tudi preverimo, če so bili koraki, ki smo jih naredili, opravljeni med tekom ali hojo, hkrati pa aplikacija beleži količino gibanja v prejšnjih dneh, zato je še posebej primerna za tiste, ki redno tečejo, saj lahko tako nadzorujejo svojo uspešnost. Aplikacija meri tudi porabo kalorij, s tem pa k športnim aktivnostim spodbuja predvsem tiste, ki veliko sedijo.

Picture-714-520x375
Mobilne aplikacije, ki spodbujajo h gibanju so zelo dobrodošle.

Druge aplikacije, ki so prav tako preproste za uporabo in beležijo gibanje ter porabo kalorij, so še Runtastic Pedometer, Accupedo Pedometer, Map My Walk in Pedometer++ app, nekatere med njimi pa omogočajo, da uporabnik določi, koliko korakov želi prehoditi v enem dnevu, nato pa mu sporočijo, če je to normo dosegel.

Nekatere med njimi so sicer plačljive, druge brezplačne, so pa predvsem zelo dobrodošle, saj sodobna tehnologija od nas prepogosto zahteva nenehno sedenje in zadrževanje v notranjih prostorih. Na žalost se to prevečkrat zgodi tudi v našem prostem času, ki bi ga lahko izkoristili za izlet, telovadbo ali druženje.

Walking to Improve Running460
Gibanje nas ohranja zdrave in vitalne, zato se mu ne izogibajmo.

Lučka Bajs
Foto: active.com, thenextweb.com

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply