Novo leto, novih 12.000 subvencioniranih kosil za slovenske osnovnošolce

Učencem, ki so upravičeni do najvišjega otroškega dodatka, torej so iz socialno najbolj ogroženih družin, ostaja možnost koriščenja subvencije šolskega kosila.

85 odstotkov oziroma blizu 17.000 otrok iz tega prvega dohodkovnega razreda koristi omenjeno pravico, z novim letom pa število upravičencev do subvencioniranega šolskega kosila, še narašča, sporočajo iz ministrstva za šolstvo.

Tako bo čencem, ki so uvrščeni v drugi dohodkovni razred, državni proračun kril ceno šolskega kosila v vrednosti 70 odstotkov njegove cene, učencem iz tretjega dohodkovnega razreda pa v vrednosti 40 odstotkov cene – preostanek bodo krili starši.

“Na ministrstvu smo na podlagi obstoječih prijav na šolsko kosilo izračunali, koliko učencev bo upravičenih do subvencioniranega kosila. Natančnejši podatki bodo dostopni v marcu,” dodaja Gregor Mohorčič s šolskega ministrstva.

Za subvencionirano kosilo šolarjev bo država letos sicer namenila dodatnih osem milijonov evrov; skupaj bo tako iz proračuna za prehrano osnovnošolcev in dijakov šlo 38 milijonov evrov.

kosilo1

Uroš Kotnik
Foto: demokratični-socializem.si, delo.si

Leave a Reply