Novo Mesto: Kolesarji v čistilni akciji

Novomeški kolesarji so se odločili, da bodo pripomogli k čistejšemu okolju s tem, da bodo s skupnimi močmi očistili tamkajšnje pločnike in kolesarske steze.

“Obveščamo vas, da bomo aktivistke in aktivisti Novomeške kolesarske mreže, danes ob 15. uri, izvedli našo 9. akcijo,” je za javnost včeraj oznanil predsednik NKM Marko Arnuš.

Kolesarji bodo tokrat pod drobnogled vzeli predvsem pločnike in kolesarske steze, ki zaradi zimskih razmer pogosto niso v takšnem stanju, kot bi morale biti. Pri tem trdijo, da ne bodo zgolj opazovali, temveč tudi delovali; očistili bodo morebitne neočiščene površine za nemoten peš in kolesarski promet.

Načrt je sledeč: začeli bodo pri Železniški postaji Kandija in se lotili kolesarskih stez od Kandije do trgovine Motoroil na Seidlovi ulici. “Z akcijo želimo opozoriti na to, da je kolesarjenje kot oblika trajnostnega prometa možna skozi celo leto, tudi pozimi – seveda pod pogojem, da obstaja ustrezna kolesarska infrastruktura in da je le-ta ustrezno vzdrževana,” še dodaja Arnuš.

Pobudo za akcijo so sicer predstavili na nedavni novinarski konferenci, na kateri so novomeškemu podžupanu Boštjanu Groblerju izročili svoje predloge, kako mesto narediti bolj prijazno kolesarjem.

predlog

Uroš Kotnik
Foto: dolenjskilist.si

Leave a Reply