Novo slovensko arašidovo maslo

Rok Starič je prvi Slovenec, ki je ustvaril lastno arašidovo maslo ter se odločil tudi za njegovo proizvodnjo. Njegovo arašidovo maslo je popolnoma naravno in brez konzervansov, finančno podporo pa išče tudi na Kickstarterju.

Rok je recept za arašidovo maslo izdelal sam. V trgovini ali na spletu namreč ni uspel najti popolnoma naravnega arašidovega masla, zato je razvil lasten recept. Njegovo maslo je popolnoma naravno in ne vsebuje dodatnih soli, sladkorjev, olj ali konzervansov. Arašide Rok prejema iz Južne Amerike, jih prepraži v krušni peči in ročno zmelje po posebnem postopku.

Rokovo arašidovo maslo je postalo tako priljubljeno, da mu vsega ne uspeva izdelati doma. Z mladimi inženirji se je odločil razviti večji mlinček, ki mu bo olajšal delo in pripomogel k večji ter hitrejši proizvodnji. Denar zanj Rok že zbira na Kickstarterju pod imenom Rok’s 100% natural peanut butter. Njegovi podporniki bodo prejeli kozarec Rokovega arašidovega masla, ročno izdelan nož za njegovo nanašanje in knjižico receptov.

Prvo slovensko arašidovo masloLučka Bajs

Leave a Reply