Novomeški dijaki so se uvrstili na Euroskills 2014

V Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni in lesarski šoli je od 29. do 31. januarja potekala Olimpijada poklicev lesarstvo. Namen tekmovanja EuroSkills je promocija deficitarnih in redkih poklicev, za katere obstaja potreba po talentiranem kadru.

Med tekmovalci lesarskih šol Slovenije je vse dni prevladoval tekmovalni duh, čas pa je bil tudi za izmenjavo izkušenj in sklepanje poznanstev. Vse ekipe so bile izredno motivirane, njihovi izdelki pa so bili dobro izdelani in po kakovosti izenačeni. Komisija, ki so jo sestavljali sodniki posameznih šol pod vodstvom Igorja Lebana iz CPI-ja je imela odgovorno in težko nalogo. Novomeška šola je na dosedanjih dveh tekmovanjih dosegala vrhunske rezultate, saj so imeli kar dva tekmovalca v državni reprezentanci. Tako je bilo tudi na letošnjem tekmovanju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADijaki Tomaž Zupančič, Aleš Košak in Marko Meglen so z veliko mero znanja, izkušenj in potrpežljivosti pod mentorstvom Darka Brišarja, Mihaela Goršeta in Slavka Mirtiča osvojili odlično prvo mesto pred izredno močno ekipo Višje šole iz Maribora in ekipo Srednje lesarske šole Ljubljana. Najboljšim trem ekipam je Miha Lovšin iz Centra RS za poklicno izobraževanje podelil priznanja in pokale, vsi sodelujoči pa so prejeli tudi praktične nagrade, ki so jih prispevali sponzorji. Zmagovalna novomeška ekipa bo tako predstavljala Slovenijo na evropskem tekmovanju v poklicnih spretnostih Euroskills, ki bo oktobra letošnjega leta v francoskem Lillu.

Zmagovalcem čestitamo, držimo pesti za njih in jim zaželimo uspešno pot v Francijo. Mentorji  in tekmovalci pa se zahvaljujejo številnim sponzorjem in donatorjem iz gospodarstva, ki so podprli tekmovanje.

Leave a Reply