Novomeški startup med petnajsterico najboljših na stari celini

Nekdanji minister za infrastrukturo Samo Omerzel se je s svojim startup podjetjem Vendotel uspel uvrstiti med 15 izranih evropskih podjetij v razvoju.

V igri za izbor v program Startup Europe Comes to Silicon Valley, v okviru katerega se bo tudi novomeški startup Vendotel odpravil na turnejo v ameriško Silicijevo dolino, je sodelovalo več kot 500 startupov v fazi rasti.

Petnajsterica izbranih se bo sestala s predstavniki potencialnih vlagateljev in tehnoloških velikanov, pri čemer so za pot v ZDA ločeno izbrali še štiri hitro rastoča tehnološka podjetja, ki jih podpira pospeševalnik EIT Digital Accelerator.

Turneja v Silicijevi dolini bo potekala od 12. do 20. septembra, v njenem okviru bodo med drugim obiskali tudi ameriške tehnološke velikane, kot so Google, Microsoft, Linkedin, Uber in GE Digital. Sklenila se bo z dogodkom, na katerem bo sodelovala tudi evropska komisarka za notranji trg, industrijo, podjetništvo ter mala in srednja podjetja Elzbieta Bienkowska.

Naj dodamoo še, da je Vendotel, katerega ustanovitelj in lastnik je Omerzel, razvil rešitev za področje pametnih mest. Njihov sistem lokacije javnih telefonskih govorilnic spreminja v točke, na katerih lahko uporabnik dostopa do številnih storitev.

Na teh lokacijah lahko tako npr. plača položnice, napolni svoj mobilni telefon, dobi in napolni kartico za javni prevoz, brezplačno dostopa do interneta itn.

2

Uroš Kotnik
Foto: dolenjskilist.si, mindthebridge.com

Leave a Reply