Obiščite gradove Kralja Matjaža

V Podpeci nad Črno na Koroškem se vsako zadnjo soboto v januarju odvija izvirna turistična prireditev, kjer tekmujejo v gradnji »snežnih gradov za kralja Matjaža«. Pojdite na enodnevni izlet in obenem spoznajte domači kraj naše najboljše smučarke Tine Maze.

Letošnja zimska prireditev na ravnici Mitnek pod Peco (Koroška) bo že 21. in bo potekala ta vikend od 25. do 27. januarja. Osrednji dogodek Gradov Kralja Matjaža je tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov. V dosedanjih dvajsetih ponovitvah so ekipe zgradile že 1175 gradov in drugih zanimivih figur. Skupine graditeljev pridejo iz vse Slovenije, sosednje Avstrije in ostalih evropskih držav.

Slika_28
Videti je mogoče tudi mnogo drugih zabavnih upodobitev.

Tridnevno dogajanje spremlja pester kulturni in športni program, ki je v celoti povezan z legendo o Kralju Matjažu. V petek poteka nočni slalom z baklami za pokal Kralja Matjaža, sobote pa so namenjene celodnevni gradnji snežnih gradov. V nedeljo pa je predviden program za družine in otroke, tako je poskrbljeno za zanimive otroške igre, lutkovne predstave, iskanje skritega zaklada, gradnjo in barvanje snežnih skulptur, možnost jahanja in še mnogo več. Skratka pravo zimsko veselje!

Barbara Oswald
Foto: B. Oswald

Leave a Reply