Obiščite prvi robotski hotel na svetu

Na Japonskem svoja vrata odpira hotel Henn-na Hotel, v katerem bodo delo v celoti prevzeli roboti.

Slednji bodo nadomestili vsakdanja opravila receptorjev, vratarjev, čistilk in vzdrževalcev. To pa še ni vse – pa so vse sobe so opremljene s sistemi za prepoznavo obrazov, kar omogoča, da gostje lahko brez skrbi vstopijo v svojo sobo tudi brez ključa.

Vse to prinaša precej prednosti; naprave se namreč ne pritožujejo nad delovnimi pogoji, ne potrebujejo dopusta in ne zahtevajo plače, posledično pa so cene za najem sobe tudi relativno nižje. Za najcenejšo je tako potrebno odšteti okoli preračunanih 55 evrov, medtem ko je treba za podobno storitev v primerljivih hotelih odšteti kar preračunanih 155 evrov.

Trenutno je sicer na voljo 72 hotelskih sob, a vodstvo hotela že sporoča, da bo proti koncu letošnjega leta za navdušence nad visoko tehnologijo priskrbeli še dodatnih 72 sob.

Če vas je kratek opis prevzel do te mere, da želite prvi robotski hotel na svetu preizkusiti v čim krajšem možnem času, naj vas razveselimo še z informacijo, da lahko rezervacijo že uredite na spletnem naslovu bit.ly/Henn-na-Hotel.

Uroš Kotnik

Leave a Reply