Odlični Tim Gajser niza stopničke za stopničkami

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v tajskem mestu Suphan Buri osvojil drugo mesto.

Tim Gajser (Honda Gariboldi) je na drugo postajo sezone prišel kot vodilni v SP, saj je kot novinec v tem razredu dobil obe vožnji uvodne dirke za SP v Katarju pred tednom dni, tretje mesto v prvi vožnji in peto v drugi pa sta tokrat prinesli nove stopničke.

Zaostal je le za zmagovalcem Francozom Romainom Febvrejem, ki je bil najboljši v obeh vožnjah, s čimer je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku SP po dveh dirkah, Gajser je po novem drugi; Francoz ima po dveh dirkah 92 točk, Gajser 86, na tretjem mestu pa je Rus Jevgenij Bobrišev s 74.

“Mislim, da je najtežja dirka sezone za nami. Cel vikend sem vozil dobro in sem zadovoljen z izkupičkom. V drugi vožnji nisem najbolje startal, vendar je peto mesto soliden rezultat, kar je bilo dovolj za skupno drugo mesto. Motor je res izjemen, hvala očetu in celotni ekipi,” je kakopak bil zadovoljen Gajser.

Sedaj je na vrsti zaslužen počitek, po nekajtedenskem premoru pa se bodo dirkači na dirke najvišje ravni vrnili 28. marca, ko se bo tekmovanje preselilo v Evropo. Takrat bo na sporedu preizkušnja za VN Evrope v Valkenswaardu na Nizozemskem.

Tim_Gajser_Portrait_2015-02-24

Uroš Kotnik
Foto: mxdose.com, mxlarge.com

Leave a Reply