Odprta kuhna tudi na Obali

Po treh letih delovanja v prestolnici in odprtju prehranske tržnice v Celju sedaj Odprta kuhinja prihaja tudi v Koper.

Prva Odprta kuhna, ki bo prav tako kot na Pogačarjevem trgu v Ljubljani ponujala preizkušanjo tradicionalne slovenske in mednarodno raznolike kulinarike, bo v zaživela Kopru v torek, 1. septembra.

“Taverna in Carpacciev trg se bosta med 11. in 23. uro spremenila v okuševalnico na prostem, na kateri se bodo predstavili tako lokalni ponudniki kot tudi restavracije s celotne Slovenije,” pove tiskovna predstavnica projekta Nina Gaspari.

Pri tem direktor Odprte kuhne Lior Kochavy dodaja, da so Izredno veseli, da so v sodelovanju z Mestno občino Koper projekt uspeli pripeljati tudi na slovensko obalo, in to na prav poseben dan, ki je več kot odličen za kratko praznovanje prvega šolskega dne.

“1. septembra 2015, bomo prelep Carpacciev trg in sosednjo Taverno spremenili v pravi svet v malem, saj bomo s seboj pripeljali priznane ponudnike s celotne Slovenije, ki bodo svoje kuhalnice zavihteli ob znanih lokalnih ponudnikih,” pojasnjuje.

Na svoj račun lahko naj bi prišli tako mesojedci kot vegeterjanci, presnojedci in vegani, ljubitelji dobrega vina in oboževalci craft piva, zato razloga za neudeležbo praktično ni.

odprta_kuhna_september_26-84

Uroš Kotnik
Foto: naprostem.si, slovenskenovice.si

Leave a Reply