Odstranite lepilo s steklenic

Bi radi ponovno uporabili prazno steklenico ali kozarec za vlaganje? Imate nove skodelice, s katerih nikakor ne morete odstraniti lepila od etiket? Preberite si nekaj nasvetov, s katerimi odstranjevanje lepila s steklenic in kozarcev ne bo več tako naporno.

Foto: fabulousfifi.typepad.com
Foto: fabulousfifi.typepad.com

Najprej morate odstraniti nalepko. Še najmanj  težav boste imeli, če boste v umivalnik ali vedro nalili vročo vodo, dodali nekaj sredstva za pomivanje posode in skodelice ali kozarce za nekaj ur pustili, da se namakajo. Poskrbite le, da bo nalepka v celoti pod vodo. Z malo sreče jo boste lahko odstranili v enem kosu.

Uporabite aceton. Če imate doma kakšno stekleničko odstranjevalca za nohte, ki vsebuje aceton, ga nakapajte na vato in podrgnite po lepilu. Odstranili ga boste brez težav.

Zmešajte rastlinsko olje in sodo bikarbono v razmerju 2:1. Olje bo zmehčalo lepilo, soda pa bo delovala abrazivno. Podrgnite z gobico in sperite z vročo vodo.

Martina Drobne

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply