Starejšim, ki jih je prizadela ledena ujma, pomoč nudi 32 domov za starejše

Starejše osebe, ki jih je prizadela nedavna naravna katastrofa in še vedno nimajo dostopa do elektrike ali osnovnih dobrin, se lahko obrnejo na enega od 31 slovenskih domov za starejše po Sloveniji, ki nudijo bivališče, hrano, oblačila in odeje.

Akcijo sta organizirali Skupnost socialnih zavodov Slovenije in mreža za pomoč starejšim MATIjA, k sodelovanju pa sta povabili tudi štab civilne zaščite. K akciji je pristopilo 32 domov za starejše po vsej Sloveniji, skupaj pa nudijo kar 100 postelj za vse, ki so se znašli v bivalni stiski in potrebujejo pomoč ter oskrbo.

Poleg toplega bivališča in postelje nudijo tudi hrano, odeje, sanitetni material in oblačila, od 7. februarja, odkar akcija poteka, pa je pomoč poiskalo pet ljudi, povečal pa se je tudi razvoz hrane na dom. Starejši, ki potrebujejo pomoč pa so vedno dobrodošli na brezplačni telefonski številki 080 10 10 ali 01 520 8000.

Pristojni bodo ob pojasnilu težav poskušali ukrepati in pomagati kar najhitreje, akcija pa je seveda zelo dobrodošla, saj v tako težkih razmerah pomaga starejšim in jim da vedeti, da niso ostali pozabljeni.

prvaLučka Bajs
Foto: sustainablebelmont.net

Leave a Reply