Olimpija z izjemnim Blažičem do druge zmage v Evroligi

Union Olimpiji je v letošnjem skupinskem delu Evrolige uspel še drugi veliki met proti italijanskemu Cantuju. Na krilih Jake Blažiča so v domačih Stožicah slavili z 81:79.

Ljubljanski košarkarji Uniona Olimpije so v 6. krogu skupinskega dela prišli do svoje druge zmage v skupini A, potem ko so v tesni končnici v domači dvorani z 81:79 še drugič ugnali italijanski Mapooro Cantu. Tako imajo Ljubljančani še vedno teoretične možnosti, da se uvrstijo med 16 najboljših klubov v Evropi, saj so pred njimi še štiri tekme, od tega le ena na domačem parketu.

Blažič se ni in ni ustavil

Največ zaslug za drugo letošnjo zmago nad istim nasprotnikom gre pripisati izjemno razigranemu 22-letnemu Jaki Blažiču, ki je ob 30 točkah v končnici tekme prispeval tudi dva ključna prosta meta.

Jaka Blažič (levo spodaj) odigral odlično partijo tako v napadu kot obrambi in k zmagi Olimpije prispeval 30 točk (Foto: Uroš Kotnik).

Jeseničan je v dresu “zmajev” vsekakor odigral partijo življenja, saj je statistično mejil na popolnost. Za dve točki je metal 6/8, trojke 4/5, proste mete 6/8, kar skupnemu količniku prinese že omenjenih 30 točk. Z dodanimi tremi skoki je z odlično predstavo v ožjem krogu favoritov za MVP (najboljšega igralca) 6. kroga Evrolige.

Poleg Blažiča so pri zeleno-belih blesteli še Page s 14 točkami in Baynes ter Prepelić s 13. Pri gostih sta bila najbolj razigrana Ardori (20) in Markoišvili (15).

Uroš Kotnik

Leave a Reply