Korenje, špinača in ribe za lepe nohte

Nohti potrebujejo redno nego, da bodo videti lepi, pa moramo tudi zdravo jesti. Z uživanjem določenih živil bodo postali bolj zdravi, močnejši in manj lomljivi.

Zelo pomembno je, da uživamo živila z veliko vitamina B, ki bo poskrbel za trše in bolj prožne nohte. Najdemo ga v ribah, jetrih in jajcih. Poleg vitamina B sta pomembna tudi vitamina A in D, ki ju najdemo v korenju, tunini, jajcih, mlečnih izdelkih in ribah. Oba poleg nohtov pozitivno vplivata tudi na naše lase in kožo, ter poskrbita za njihovo hitrejšo obnovo.

Za lepe nohte je potreben tudi kolagen, ki je pravzaprav beljakovina, a je imamo s starostjo vse manj, zaradi česar naši nohti postajajo lomljivi in krhki. Tvorbo kolagena zato raje redno spodbujajmo z uživanjem živil, ki vsebujejo mangan in baker. Najdemo ju v špinači, fižolu, ovsu, morskih sadežih, gobah in ohrovtu.

Da bi preprečili cepljenje konic nohtov pa moramo uživati beljakovine, ki jih najdemo v pustem rdečem mesu, jetrih, jajcih, lososu, oreških, semenih in soji, za sijoče in lepe nohte pa redno uživajmo jajca, sir in oreške.

1Lučka Bajs
Foto: nyoutritious.com

Leave a Reply