Odpravite bradavice na naraven način

Bradavice so kepaste tvorbe, ki jih pravzaprav sestavljajo mrtve kožne celice. Zrastejo le na vrhnjem sloju kože, pogoste pa so na stopalih, rokah in obrazu. Lahko so srbeče, predvsem na podplatih boleče in na videz neprivlačne. Če se želite izogniti zdravniškim posegom, preberite kako jih odpraviti naravno.

Sok čebule, česna, limone

Sok limone ali česna lahko nanesete na bradavico zjutraj in zvečer. Pomaga tudi sok čebule, ki ga dobite tako, da čebulo posolite, jo pustite stati čez noč in jo nato zjutraj odcedite. Prav tako ga na bradavico nanesite dvakrat dnevno.

Kis in sol

Na bradavico lahko nanesete le kis ali pa naredite mešanico iz kisa in soli v razmerju 1:4. Sol bo še dodatno vzpodbudila celjenje, mešanico pa nanesite na bradavico večkrat na dan.

550px-Treat-Acne-With-Banana-Peels-5
Kemična sestava banane preprečuje rast in širjenje novih bradavic

Krompir in banana

Notranjo stran bananine lupine dajte na bradavico in ga privežite z obvezo. Kemična sestava banane bo ustavila rast in razvoj bradavice. Enako kemično sestavo ima tudi krompir, zato s surovim koščkom krompirja večkrat na dan podrgnite po razbolelem mestu.

Sok fige in sivkino olje

S sokom še ne zrele fige premažite bradavico večkrat na dan, enako učinkovito je tudi sivkino olje, ki ga nanašajte po kapljicah.

Lučka Bajs
Foto: pen-knowledge-society.org, wikihow.com

Leave a Reply