Otroci se bodo učili loviti ribe

Ribolov je šport, ki pri mladih razvija psihofizične sposobnosti, jih uči strpnosti in humanosti. Tega se zavedajo tudi ribiči piranskega ribiškega društva Oradela, ki bodo za mlade pripravili brezplačne tečaje športnega ribolova.

Tečaji potekajo v Piranu, društvo pa jih organizira že četrto leto zapored. Namen tečaja je ohranjanje in seznanjanje s tradicijo ribolova, ki je značilna za slovenska obalna mesta. V društvu sicer opažajo, da je zanimanje vsako leto manjše, zato upajo, da bodo mlade uspeli prepričati v ohranjanje tega športa.

K tečajem so sicer vabljeni tudi starejši mladinci, vsi, ki svoje opreme za ribolov nimajo, pa jo dobijo na tečaju. Svoje znanje bodo z udeleženci delili izkušeni ribiči iz društva, ki bodo ob začetku povedali še nekaj več o zgodovini ribolova ter predstavili različne vrste rib in življenje v morju.

Tečaji so brezplačni, v juliju in avgustu pa bo društvo organiziralo tudi Oradelino poletno šolo ribolova, ki je prav tako brezplačna in približno več kot 200 mladim vsako leto polepša brezskrbne poletne dneve in jim pomaga, da ujamejo svojo prvo ribico.

1Lučka Bajs
Foto: newstalkkit.com

Leave a Reply