Otrokom podarili več kot pol tone kruha

V okviru akcije Drobtinica je družba Žito Rdečemu križu Slovenije podarila več kot pol tone kruha za otroke, ki živijo v pomanjkanju in revščini.

Kruh so namenili otrokom, ki živijo v pomanjkanju in trpijo zaradi raznovrstnih posledic revščine, med drugim tudi pomanjkljive in nepravilne prehrane. Žito, katerega družbena odgovornost je osredotočena na otroke in socialno šibke družine, že vrsto let sodeluje v projektu Botrstvo in ZPMS Ljubljana Moste–Polje vsako sredo podari kruh. Z namenom, da pomagajo otrokom v stiski, so se odločili sodelovati tudi v enodnevni kampanji Drobtinica Rdečega križa Slovenije. Z akcijo Drobtinica pri Rdečem križu dopolnjujejo programe socialne pomoči otrokom iz šibkejših okolij in slovensko javnost ozaveščajo o nezadostni in nepravilni prehrani naših najmlajših.

V Žitu si že vrsto let prizadevajo za blažitev revščine socialno ogroženih otrok, kar potrjujejo s sodelovanjem v projektih, usmerjenih v pomoč najšibkejšim članom družbe. “S tovrstnimi dobrimi deli bodo nadaljevali tudi v prihodnje,” so sporočili iz Žita.

kruh

Leave a Reply