Pahor z obiskom v Vatikanu potrdil možnost papeževega obiska Slovenije

Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je v Vatikanu sprejel papež Frančišek. Po pogovorih je Pahor povedal, da je papežu podaril tradicionalno slovensko potico in faksimile Stiškega rokopisa, ga povabil v Slovenijo ter hkrati izrazil upanje, da do obiska morda pride že prihodnje leto.

Odločitev o tem, kdaj je najprimernejši trenutek za obisk Slovenije, je seveda v rokah papeža, je med drugim poudaril slovenski predsednik Borut Pahor, a dodal, da ima dober občutek. Kar z drugimi besedami pomeni, da bi do obiska lahko prišlo že prihodnje leto.

“Dejstvo je, da se v Sloveniji dogaja nekaj stvari, ki po svoji simbolni moči presegajo našo domovino, segajo široko v regijo, mednarodno skupnost. To je nekaj, kar ga privlači, in mislim da ima nove argumente, da morda prihodnje leto obišče Slovenijo,” je še dodal Pahor.

S papežem se je sicer pogovarjal predvsem o spravi, in to ne le tisti, ki zadeva neposredno Slovence. V zvezi s slednjo je Pahor papeža obvestil o nekaterih pomembnih korakih, pri čemer gre po njegovem mnenju za proces z novim zagonom, ki ga je treba negovati.

2

Uroš Kotnik
Foto: twitter.com

Leave a Reply