Peter Prevc bo v prihodnji sezoni lahko naskakoval nov naslov

Norvežani za sezono 2016/17 pripravljajo novo serijo tekmovanj v smučarskih skokih, s čimer bi lahko tudi najboljši smučarski skakalec minule zime Peter Prevc kot prvi posegel po novem mejniku.

Gre za tekmovanje Raw Air (slo. ‘surov zrak’), ki naj bi med 10. in 19. marcem vključevalo šest tekem in štiri kvalifikacije ter bi lahko bila konkurenčna znameniti turneji štirih skakalnic. Najboljši trije skakalci bi si ob tem razdelili 100.000 evrov denarnega sklada.

“Raw Air ne bo kopija turneje štirih skakalnic. Ne želimo biti in ne bomo konkurenca novoletni turneji,” je zatrdil koordinator napovedane tekmovalne serije Arne Abraten.

Za organizacijo tekmovanja so zaenkrat prijavljena norveška mesta Oslo, Lillehammer, Trondheim in Vikersund, skupni zmagovalec turneje pa naj bi prejel 60.000 evrov. To pomeni, da bi s premijami svetovnega pokala v desetih dneh bilo na voljo kar pol milijona evrov.

Naj dodamo še, da so organizatorji v izogib morebitnim težavam s prevozi med tekmovališči, tudi že sklenili dogovor z norveškimi železnicami, ki bodo zagotovile posebne nočne vlake.

2

Uroš Kotnik
Foto: fis-ski.com

Leave a Reply