Pipistrel izdelal že več kot 1200 različnih letal in motornih zmajev

Ajdovsko podjetje Iva Boscarola je v 25-letni zgodovini izdelalo že šeststoto letalo iz družine Sinus/Virus.

Vodilni svetovni proizvajalec visokotehnoloških ultralahkih in jadralnih letal s pomožnim motorjem je s šeststotim letalom iz družine Sinus/Virus skupno izdelal že več kot 1200 različnih letal in motornih zmajev.

pipistrel
Foto: pipistrel.si

80-članski kolektiv podjetja (na fotografiji) je to priložnost izkoristil za fotografiranje ob jubilejnem letalu. Posebna čast je pripadla Pipistrelovemu avstralskemu zastopniku Michaelu Coatesu, ki je uspel prodati 600-to letalo (druga vrsta, tretji z leve). Coates vlogo zastopnika ajdovskega podjetja zastopa že več kot 15 let, pri čemer je bil predlani izbran tudi za najboljšega zastopnika leta.

Coates in njegova ekipa pod-zastopnikov lahko pohvalijo s prodajo več kot stotih ultralahkih letal. Pipistrelova mreža promotorjev sega preko 40 držav, letala pa letijo že v 67 državah na vseh celinah. Tako izdelava šeststotega letala predstavlja le enega v vrsti dosežkov, ki so zaznamovali jubilejno znamko petindvajsetih let Pipistrelovega obstoja in delovanja. V ta namen se bodo posebni dogodki, kot so letalske prireditve in poskusi dosežkov svetovnih rekordov s Pipistrelovimi letali, vrstili skozi vse leto.

Pipistrel prav tako ponosno sporoča, da je njihova celotna proizvodnja za leto 2014 že razprodana, kar posledično pomeni, da bodo številko 700 izdelanih ultralahkih letal dosegli že v tem letu.

Uroš Kotnik

Leave a Reply