Pipistrel tudi na kitajskem nebu

Naslednji veliki korak za ajdovsko podjetje Pipistrel je prodor na kitajski trg.

pipistrel taurus

Pipistrelova letala, ki so eden najbolj prepoznavnih slovenskih izvoznih artiklov, bodo v kratkem poletela tudi na Kitajskem. Kot poroča poslovni časnik Finance je kitajska agencija za civilno letalstvo podjetju podelila certifikat, da njegovo letalo taurus ustreza predpisanim zahtevam.

Poenostavljeno povedano to pomeni, da lahko sedaj Pipstrel omenjeno letalo prodaja končnim kupcem. Ajdovsko podjetje je bilo na Kitajskem prisotno sicer že prej, Finance namreč poročajo, da so sodelovali s tamkajšnjim zastopnikom Dannyjem Wujem, vendar so bila ta letala namenjena promociji in oglaševanju.

Z vstopom na kitajsko tržišče se je bazen končnih kupcev ultralahkih letal, ki jih proizvajajo v Pipistrelu, znatno povečal. To priznava tudi Ivo Boscarol, direktor podjetja. Na Kitajskem bodo sprva prodajali tauruse, za druga letala pa certifikate pričakujejo v prihodnjem letu. Njihovo sprejetje je namreč zelo dolgotrajno, za primer lahko navedemo, da je postopek certifikacije za letalo taurus trajal kar tri leta.


Preberite tudi:


Taurus je dvosedežno jadralno letalo z razponom kril nekaj manj kot 15 metrov. Pipistrelov “bik” ima tudi lasten pogon, kar pomeni, da lahko leti tudi, ko pogoji niso ugodni za jadranje.

Trenutno je na Kitajsko namenjenih sedem tovrstnih plovil, še nekaj pa jih bodo tja poslali do konca letošnjega leta.

Leave a Reply