Pipistrelova Panthera je prejela letošnje priznanje za inovacijo

Na največjem letalskem sejmu v Evropi, kjer je prisotnih več kot 600 razstavljalcev, so  podelili letošnje nagrade. V kategoriji Motorno letalo prihodnosti je zmagala Panthera slovenskega proizvajalca letal Pipistrel.

Pri reviji Aerokurier, ki je ena vodilnih evropskih revij splošnega letalstva, so s pomočjo spletne raziskave bralcev izbirali letala prihodnosti. Razdelili so jih v šest kategorij: Jet prihodnosti, Motorno letalo prihodnosti, LSA prihodnosti (Light sport aircraft – ultralahko športno letalo), Gyrocopter prihodnosti in Letalska elektronika prihodnosti.

Bralci so bilI pozvani, da izberejo letalo oziroma proizvod, ki predstavlja najvišjo stopnjo inovativnosti. V raziskavi jih je sodelovalo 2079 in v kategoriji Motorno letalo prihodnosti izbralo Panthero, domačega proizvajalca letal Pipistrel.

Pipistrel nagrada2
Pipistrelova ekipa s priznanjem

Na Aero Friedrichhafnu sodeluje tudi Matevž Lenarčič – svetovni pilot leta, ki v sklopu Pipistrelove stojnice predstavlja svojo knjigo Over the blue planet – Okrog modrega planeta. V konferenčni dvorani Aera je skupaj z Ivom Boscarolom v četrtek 10.4. predstavil  svoj potopis poleta okrog sveta in preko severnega tečaja tudi novinarjem.

Pipistrel_Boscarol, Lenarcic
Slovensko predavanje Okrog modrega planeta – Around the blue planet na Aero 2014

Ponosni smo na izjemna  Iva Boscarola in Matevža Lenarčiča in jima želimo še veliko “visokih” poletov.

________________________________________________________

Na naslovni fotografiji Mr. Reinhard Wittstamm – Aerokurier Advertising, in Mr. Volker K. Thomalla – Aerokurier Chief Editor izročata priznanje Ivu Boscarol – CEO Pipistrel.

Leave a Reply