Piran na tuji lestvici med najlepšimi mesti

 

Ni pogosto, da se o naši mali deželici in o njenih mestih razpišejo tuji mediji, ko pa se, pa so besede le pozitivne. Tako je revija Huffington post med najlepše evropske bisere uvrstila prav Piran.

Med najlepšimi evropskimi mesti se je znašel tudi slovenski Piran. Foto: Wikipedia
Med najlepšimi evropskimi mesti se je znašel tudi slovenski Piran. Foto: Wikipedia

 

V Huffington postu je bil pred kratkim objavljen seznam najlepših »spregledanih biserov« Evrope. Na sezamu z naslovom 10 Beautiful European Cities That Fly Below the Radar se je slovenski Piran znašel na osmem mestu, pri čemer je prehitel špansko Valencio, ki je bila deveta, in poljski Wroclaw, ki se je uvrstil na deseto mesto.

 

“Stisnjen na polotok in preprosto najlepše mesto v Sloveniji. Piran je beneško mesto belih hiš, kritih s streho iz terakote. Katedrala, baročna mojstrovina, gleda na jadransko morje in labirintovski preplet ulic, ki vodijo do lepega Tartinijevega trga. Piran je od Ljubljane oddaljen 90 minit, zato je odličen za enodnevni obmorski izlet, a zamuditi piransko nočno življenje pomeni zamuditi eno od najboljših lastnosti mesta – njegove slavne restavracije z morsko hrano, ki se raztezajo ob pomolu in oživijo, ko soncu zaide,” so o Pirani zapisali na Huffington postu.

 

Mesta, ki so zasedla prva tri mesta na seznamu, so bili irski Belfast, belgijski Ghent in finski Helsinki.

 

Martina Drobne

.

Leave a Reply