Pločevink po uporabi nikar ne zavrzite!

Če ne veste, kam bi spravili pisala, kuhinjske pripomočke in rože, potrebujete stojalo za sveče ali ptičjo hišico, po uporabi nikar ne zavrzite pločevink. Iz njih namreč lahko naredite vse zgoraj našteto.

Pločevinke lahko ponovno uporabimo kot posodo za rože. To storimo tako, da pločevinke prebarvamo ali oblepimo s papirjem, blagom ali prtičkom. Vanje nato nasujemo zemljo in zasadimo rože ali pa nalijemo vodo in dobimo čudovito vazo.

za rože

Na enak način lahko naredimo tudi lonček za pisala, čopiče, voščenke, škarje in druge šolske potrebščine, kuhinjske pripomočke, jedilni pribor ali celo zobno ščetko ter pasto. Malce nižje pločevinke pa lahko postanejo škatlice za nakit.

03d6bc2c1c90522033844978e0d04ea2

Iz pločevink lahko naredimo tudi ptičjo hišico, tako da uporabimo papir v barvah pikapolonice ali čebele, dodamo krilca in oči, v dno pločevinke pa izvrtamo malce večjo luknjo in vanjo nasujemo ptičjo hrano ter manjšo luknjo, v katero dodamo vejico, na kateri bodo ptice med hranjenjem sedele. Pločevinko obesimo na vejo drevesa.

ptičja hišica

Če potrebujemo stojalo za sveče, pločevinko okrasimo po svoje in vanjo damo svečo. Enako pa je z majhnimi svečkami, le da v pločevinke vrežemo nam ljube vzorčke, ki bodo v temi oddajali prijetno svetlobo in ustvarili romantično vzdušje.

za sveče mal bolš

Lučka Bajs
Vir in foto: pinterest.com, mydiychat.com

Leave a Reply