Po dveh letih našel lastnico izgubljenega poročnega prstana

Slovenec Ladislav Feher je po dveh letih iskanja vendarle našel lastnico zlatega poročnega prstana, ki ga je njegov sin poleti 2014 našel v morju pri Sv. Filipu in Jakovu blizu Zadra. Prstan je med plavanjem izgubila Aldiana Novinkić, ki živi v nemškem Kölnu. Novinkićeva je izgubo prstana že prebolela, vseeno pa je bila vesela Feherjevega klica.

Najditeljev sin je prstan našel v morju prvi dan družinskih počitnic. Družina je nemudoma začela iskati lastnika prstana, na katerem je bil napis Novad in datum poroke. Povprašali so vsepovsod, a brez uspeha. Nihče ni pogrešal prstana. Zato je Ladislav iskanje nadaljeval preko interneta.

Po dveh letih jo je pošteni Prekmurec le našel lastnico najdenega prstana. Foto: Sobotainfo.com
Po dveh letih jo je pošteni Prekmurec le našel lastnico najdenega prstana. Foto: Sobotainfo.com

Lani niso bili na počitnicah na Hrvaškem, letos pa so se znova odločili za Sv. Filip in Jakov. Po prihodu so znova iskali lastnika in so celo postavili oglase po mestu. Oglasila se je neka gospa, ki je Feherju posredovala telefonsko številko domnevne lastnice prstana.

Ladislav je poklical in se prepričal, če gre res za lastnico. Iskanje se mu je obrestovalo, poročni prstan je izgubila Nemka Aldina Novinkić.

»Za iskanje lastnika sem se odločil, saj živimo v času, v katerem te lahko že ena številka pripelje do lastnika izgubljene reči in tako razveseli njega in najditelja, v tem primeru našo družino,« pravi Feher.

Izgubo poročnega prstana je Aldina sicer že prebolela, a se je zelo razveselila, da ga bo dobila nazaj. Spomnila se je, da ji je prstan kar zdrsnil s prsta, ko je prišla v vodo. Prstan so nato iskali člani njene družine in otroci, ki so bili takrat na plaži, a brez uspeha, poroča STA.

Feher s svojo potezo ni navdušil le Novinkićeve, temveč tudi vso Slovenijo. Za konec vsem najditeljem, ki najdejo kakšen predmet svetuje, »da naj vztrajajo in poiščejo lastnika, saj je vztrajnost tisto gonilo, ki te pripelje do cilja.«

Sonja Kolarič

Leave a Reply