Po Ljubljani socialno Gostilno dela odprli še v Domžalah

Po uspešnem delovanju socialno-podjetniške restavracije Gostilna dela v prestolnici, je svoja vrata odprla še druga, tokrat v Domžalah.

V Gostilni dela se težko zaposljivi, osebe s posebnimi potrebami, mladi invalidi učijo pripravljanja hrane, sestavljanja jedilnikov, rezanja zelenjave ipd.

Tako je center Kontura v četrtek na Ljubljanski cesti v središču Domžal predstavila še drugo tovrstno socialno okrepčevalnico, ki jo je kot častni pokrovitelj odprl predsednik republike Borut Pahor.

Gostilna dela v Domžalah je projekt socialnega podjetništva z gostinsko dejavnostjo, namenjen mladim iz ranljivih ciljnih skupin. Delovala bo v okviru socialne franšize po modelu učne delavnice Gostilna dela iz Ljubljane, kjer že več let usposabljajo in zaposlujejo mlade iz različnih ranljivih ciljnih skupin ter prispevajo k njihovi socialni reintegraciji in pripravi oziroma aktivni vključitvi na trg dela.

Poklicno učenje mladih v okviru učne delavnice poteka med usposabljanjem ali zaposlitvijo na konkretnem delovnem mestu v gostinski dejavnosti.

2

Uroš Kotnik
Foto: trajekt.org, visitljubljana.com

Leave a Reply