Po velikem uspehu slovenski startup že išče nove zaposlene

Slovenski startup Zemanta je prodal svoja blogerska orodja in mrežo uporabnikov ameriškemu podjetju Sovrn ter po zaslugi finančne injekcije že vneto išče nove sodelavce.

Prvi produkt slovenskega Zemanta so bili pametni pomočniki, ki blogerjem pomagajo pri pisanju in opremljanju vsebin, kasneje pa se je preusmeril v orodje za promocijo vsebin in domorodno oglaševanje.

“Ko smo leta 2007 začeli Zemanto nas je ideja pametnega osebnega asistenta za pisanje povsem prevzela. V letu 2016 se zdi ideja še bolj sodobna kot tedaj. Storitve kot so Siri in Echo kažejo nove možnosti računalniškočloveških vmesnikov. Tehnologije, ki razumejo človeški jezik danes postajajo vseprisotne. Ponosni smo, da je bila Zemanta kar nekaj let na čelu teh trendov,” je povedal tehnični direktor in soustanovitelj Andraž Tori.

Zdaj ponujajo vseobsežno platformo, ki oglaševalcem omogoča kupovati, upravljati in optimizirati promocijo vsebin. Nova usmeritev podjetja pa pomeni tudi, da je prišel čas, da se za blogerska orodja poišče nov dom, so sporočili.

“Lahko rečem, da smo našli popolnega partnerja. Sovrn je partner 80.000 neodvisnim spletnim stranem in založnikom. Njihova orodja in tehnologije pomagajo spletnim založnikom ustvarjati vsebine, razumeti svoje občinstvo, ga aktivirati in zaslužiti. Navdušeni smo, ker se bodo blogerska orodja pod okriljem Sovnrna razvijala naprej,” je svoje dodal še vodja produktov in soustanovitelj Zemante, Boštjan Špetič.

Zemanta tako trenutno že išče podatkovnega raziskovalcainžinerja/ko (data scientist/engineer) in upravljalca/ko produktov (product manager). Prijave zbirajo na jobs@zemanta.com.

2

Uroš Kotnik
Foto: cekin.si, mladina.si

Leave a Reply