Pobelite zobe s kokosovim oljem

Kaj naredi nekoga v  sekundi simpatičnega? In kaj odpre vrata v skoraj vsak svet? Seveda iskren, lep in bleščeče bel nasmeh. Če si želite bolj belih zob, vam ni potrebno zapraviti na stotine evrov za beljenje, pobelite s kokosovim oljem.

Metoda čiščenja zob s kokosovim oljem vam bo dnevno vzela le nekaj minut, a bo temeljito očistila zobe in ustno votlino in ob tem z zob nežno odstranila madeže, ki so nastali zaradi prekomernega pitja kave ali črnega čaja (brez mleka).

Če kokosovo olje hranite v hladilniku, ga dajte vsaj eno uro pred čiščenjem zob na toplo, da se nekoliko zmehča. Za en tretma boste potrebovali pol žličke kokosovega olja, ki si ga dajte kar v usta.

3-2

Počakajte, da se olje popolnoma stopi in ga s pomočjo jezika lepo razdelite po ustni votlini (po zobeh in dlesnih), nato preostanek olja izpljunite, vendar ust ne izpirajte.  Olja nikar ne izpljunite v umivalnik, saj lahko zamaši odtok, raje ga izpljunite v kozarec in ko se ponovno strdi, ga zavijte v papirnato brisačko in vrzite v smeti. Nasvet: nikar ne pretiravajte z oljem, polovico žličke resnično zadošča.

Po približno petih (a maksimalno po dvajsetih) minutah, je kokosovo olje temeljito očistilo ustno votlino. Nato sperite usta z vodo ali po želji z zobno pasto. Postopek ponavljaj vsaj enkrat na dan, dokler ne boste zadovoljni z učinkom. Če so vaši zobje precej porumeneli, boste prve rezultate opazila že po 14 -ih dneh.

Sonja Kolarič

Leave a Reply