Poceni prenova stanovanja

Če želite izboljšati videz svojega stanovanja ali hiše, se pogosto pojavijo težave, saj so stroški hitro previsoki za povprečen žep. Vendar pa lahko svoj dom polepšate tudi tako, da ne zapravite veliko denarja – le znajti se je treba.

Prebarvajte ali preoblecite kos pohištva

Zlasti pri pohištvu iz pravega lesa je barvanje enostavno, barva pa je lahko čisto po vaši želji. Mizica za odlaganje v predsobi, ki je iz »dolgočasnega« obledelega lesa, lahko hitro postane modra ali vijolična. Pohištvo, ki je oblazinjeno, pa lahko enostavno preoblečete. Stara zofa bo zanimiva, če bo zažarela v novem tekstilu, lahko pa tudi zgolj spremenite barvo okrasnih blazin.

Prepleskajte le eno steno

Pravzaprav sploh ni niti “in” niti domiselno, da imate v stanovanju vse zidove v isti barvi. Za osvežitev doma pa v celi sobi izberite zgolj eno steno ter jo prebarvajte v barvo, ki vam je bila od nekdaj všeč. Strošek za malo barve bo minimalen.

bulbs-pot
Zamenjate lahko zgolj okrasne posode ali pa stare posode sami prebarvate.

Nov videz oken

Vaš dom bo videti popolnoma drugače, če boste nekoliko spremenili videz obstoječih zaves. Nanje prišijte okrasne svilene trakove, barvne robove in podobno, ali pa leseno karniso zgolj prebarvajte v živahno barvo.

Cvetoče lepotice

Že če boste samo prestavili rože, ki jih imate v stanovanju, se bo zdelo, kot da je prostor popolnoma drugačen. Če rož zaradi optimalne rasti ali primernih prostorčkov v stanovanju ne morete prestavljati, jim lahko zgolj zamenjate okrasne posode ali pa stare posode sami prebarvate in vse bo »novo«. Tudi kakšna nova lončnica lahko spremeni videz doma, še zlasti, če je večja – npr. okrasna pomaranča, oljka, velik fikus ipd.

Kupujte v akciji

V trgovinah imajo pogosto »ostanke« – po en komad določenega artikla, ki ga umikajo iz prodaje. Pobrskajte med njimi in morda boste našli novo kuhinjsko pipo, novo svetilko, okvir za sliko, zanimivo vazo …

Barbara Oswald
Foto: realestate-capvert.com, bulb.com

Leave a Reply