Podaljšajte obstojnost ličil!

Verjetno ni ženske, ki se ne bi že kdaj vprašala, kako podaljšati obstojnost ličil. Veliko časa bi že prihranile, da bi bila ličila, ki jih nanesemo zjutraj na obraz, obstojna ves dan. Prav tako bi bilo izjemno, če bi lak, ki ga nanesemo na nohte zdržal teden dni. Za vas smo pripravili nekaj trikov, s katerimi lahko podaljšate obstojnost lepotnih izdelkov in tako prihranite nekaj dragocenega časa.

 

Tekoča podlaga

Ker se ličila s kožo bolje spojijo, če je njihova temperatura podobna temperaturi telesa, bo pomagalo, če tista, ki so v tekočem stanju, pred nanosom povaljate med dlanmi in jih s tem približate primerni temperaturi.

Maskara

Da se izognete grdim krogom pod očmi, ki jih lahko pusti maskara, si pred umivanjem na trepalnice na rahlo nanesite malo pudra v prahu. Če si želite optično povečati oči, potem približno pol ure pred nanosom maskare trepalnice večkrat zavihajte s kleščami. Prav tako velja, da je vodoodporna maskara bolj obstojna kot navadna.

Woman_applying_make-up

Senčilo za veke

Da podaljšate obstojnost senčil na vekah in se izognete ne ravno estetskim grudicam, lahko pred nanosom senčila na veke nanesete vlažilno kremo za občutljivo kožo. Tako bo koža zglajena, senčilo pa bolj obstojno. Lahko pa uporabite posebno tekočo podlago za del okrog oči, ki prav tako podaljša obstojnost senčila.

Rdečilo za ustnice

Pred nanosom rdečila ustnice namažite z balzamom, da jih navlažite in nahranite. Ko se balzam vpije, na ustnice in ozek predel okrog njih nanesite tekočo podlago.  Tako boste ustvarile temelje za dolgo obstojno šminko. Nato ustnice najprej obrobite z barvico, potem pa s čopičem nanesite šminko, da se bo barva lepo razporedila in bo na vaših ustnicah ostala dlje časa.

Lak za nohte

Pred nanosom laka za nohte mora biti vsak noht popolnoma razmaščen, zato je najbolje, da uporabite odstranjevalec laka, ki razmaščuje nohte in ne vsebuje acetona. Nato nohte najprej premažite s prozorno hranljivo podlago.S tem boste poskrbele, da barva laka na nohtih ne bo zbledela in da se ne bo tako hitro odkrušila. Nato nanesite dve plasti barvnega laka in na koncu vse skupaj potrdite še z nadlakom. Med vsakim novim nanosom laka naj preteče vsaj pet minut, da se predhodno nanesena plast rahlo posuši.

Barbara Oswald

Foto: bridalmusings.com, commons.wikimedia.org 

Leave a Reply