Podarimo življenje dnevom in ne dneve življenju

Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

V našo družbo zato vabimo osebe, ki so izgubile bližnje, ljudi z lastno izkušnjo minljivosti in vse tiste, ki bi želeli prisluhniti izkušnjam in se v pogovoru notranje obogatiti.

Tretji Hospickafe bo v torek, 26. aprila 2016, ob 18. uri
v knjigarni Konzorcij na Slovenski 29 v Ljubljani.

Pogovor o DOTIKU bo ob koordinatorki oskrbe Slovenskega društva hospic Tatjani Horvat, dipl. med. sestri in družinski zdravnici Janji Ahčin, ki je članica društva hospic že dvajset let, usmerjala prostovoljka Manca Košir. V goste je povabila Boštjana Trtnika, družinskega terapevta, ki bo govoril o dotiku na podlagi izkušenj s postavitvijo družin, kjer se srečuje z mnogimi trpečimi in žalujočimi.

Razmišljanja bo navdihovala knjiga nemškega filozofa Wilhelma Schmida Umirjenost: Kaj s starostjo pridobimo?.

Prijazno vabljeni k odpiranju srca in pričevanju o svojih izkušnjah!

regrat

Leave a Reply