Podelili nagrade najboljšim inovacijam na Dolenjskem

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je podelila sedme nagrade za najboljše inovacije, pri čemer se je na razpis devet podjetij prijavilo 11 predlogov.

Zlato priznanje je romalo v roke naslednjim podjetjem: Farma GRS za razvoj postopkov priprave in izolacije imatiniba v obliki farmacevtsko sprejemljivih soli, FerroČrtalič za robotizirano celico za Shot Peening tip ASP 1500 ECO, Rehing za razvoj rehabilitacijske naprave za urjenje vstajanja, Krka za razvoj formulacije s fiksno kombinacijo lerkanidipina in enalaprila v obliki filmsko obloženih tablet in TPV za protivibracijsko povezavo s povečano upogibno togostjo.

Srebrno priznanje so si prislužili Hyb za senzor tlaka na osnovi keramike z nizko temperaturo žganja za uporabo v agresivnih medijih, Krka za inventivni postopek za proizvodnjo zdravilne učinkovine za zdravljenje okužb pri živalih, Infotehna za informacijsko rešitev za obvladovanje regularonih informacij in Status za aktivno podlogo za miško Give Hand a Chance.

Nenazadnje pa je novomeško avtomobilsko podjetje Revoz prejelo bronasto priznanje za ponovno uporabo odpadne vode iz reverzne osmoze in namestitev omejilca za točkovno varjenje nosilca zbiralnika vode na pregrado vrelca.

Naj omenimo, da je strokovna komisija pri ocenjevanju predlogov upoštevala inventivno raven, gospodarske rezultate in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik.

farmagrs

Uroš Kotnik
Foto: farma-grs.si

Leave a Reply