Podeljene Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015

Gospodarska zbornica Slovenije je podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015 48. podelila Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Nagrajencev je 7, prihajajo pa iz 5 slovenskih regij in 5 dejavnosti.

Nagrade so šle v roke prokuristke Domela iz Železnikov Jožice Rejec, direktorja GKN Driveline Slovenija iz Zreč Andreja Pokliča, direktorja brežiške družbe Kovis Alena Šinka, direktorja družbe OMCO Feniks Slovenija iz Žalca Boruta Triplata, predsednika upravnega odbora Postojnske jame Marjana Batagelja, direktorja celjske družbe Hermi Mirana Rauterja in direktorice družbe Saop iz Šempetra pri Gorici Sonje Šinigoj.

gzs7-700

GZS nagrade podeljuje kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. So najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji, prejmejo pa jih vodilne osebe družb, ki so v preteklem letu dosegle izjemne rezultate in tako doprinesle k promociji odličnosti, konkurenčnosti, razvoju ter širšim in trajnejšim družbenim spremembam.

Kot je izpostavil predsednik GZS-ja Marjan Mačkošek letošnji nagrajenci prihajajo iz različnih dejavnosti in iz podjetij z različnimi lastniškimi strukturami.

Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS-ja, pa je ocenil, da so podjetja, ki trenutno poslujejo v Sloveniji, bistveno boljša kot pred krizo, saj imajo višjo dodano vrednost, so manj zadolžena, pohvalijo pa se lahko z večjim številom zaposlenih in povečanim izvozom.

Vseh sedem nagrajencev je izpostavilo pomen zaposlenih za podjetja in potrebo po prilagajanju.

Vključno s tokratnimi nagrajenci – te je določila komisija za nagrade GZS pod vodstvom direktorja Rika Janeza Škrabca – je nagrado GZS doslej prejelo 323 gospodarstvenikov in 24 gospodarstvenic. Nagrada je bila prvič podeljena leta 1969, danes so jo podelili že 48.

Sonja Kolarič

Leave a Reply