Podjetniški vikend za študente

V okviru svetovnega tedna podjetništva, bodo 22. in 23. novembra v visokošolskih središčih organizirani start-up vikendi. Dogodki so namenjeni predvsem študentom z zanimanjem za podjetništvo in željo po bogatenju tega znanja.

Prihodnji konec tedna bodo v slovenskih univerzitetnih oziroma visokošolskih središčih organizirani podjetniški vikendi za študente. Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Koper in Novo Mesto bodo na start-up vikendih gostili študente z idejami in željne podjetniškega znanja.

»Start-up vikendi za študente so intenzivni, interdisciplinarni, osredotočeni na konkretizacijo in tudi zabavni vikendi, na katerih študentje v naključnih skupinah tekmujejo v realizaciji poslovne ideje,« o dogodku pravijo organizatorji vikenda.

startup
Foto: jobs.co.uk

Študentje bodo na dogodku predstavili svoje poslovne ideje, ki sicer niso pogoj za prijavo na podjetniški vikend, in v svojo ekipo poskušali privabiti še ostale udeležence. Sestavljene ekipe bodo po uvodnem motivacijskem predavanju uspešnega znanega podjetnika pričele z delom. Ideje bodo v vikendski izvedbi dogodka izpopolnjevali in dopolnjevali ter v končni fazi pripravili prototip, ki ga bodo kasneje predstavili strokovni komisiji.

Prijave na dogodek sprejemajo do torka 19. novembra, v sami izvedbi start-up vikenda v vseh središčih pričakujejo skupno udeležbo 500 študentov.

Leave a Reply